logotipo galeria llucìa homs
 
 
 

Nina Katchadourian

Novembre > Desembre

interior_bigimage.jpg
interior_bigimage.jpg
interior_bigimage.jpg

Imagen 1/1

 

The continuum of cute

Bali

Hawaii


 
 
 

Nina Katchadourian va néixer a Stanford, Califòrnia. Viu i treballa a Brooklin (NY), tot i que els seus orígens familiars els trobem a Finlàndia, on hi ha passat llargues temporades. El seu treball contempla un ampli ventall de mitjans de comunicació, incloses la fotografia, l’escultura, el vídeo i el so. El seu treball s’ha exposat a espais com el PS1/MoMA de Nova York, la Serpentine Gallery de Londres, el New Langton Arts de San Francisco, a l’Artists Space i a l’Sculpture Center de Nova York i al Palais de Tokio de París.

L’any 2006 el Museu d’Art de Turku a Finlàndia, va organitzar una mostra dels treballs realitzats a Finlàndia, i el Tang Museum de Saratoga Springs va organitzar una retrospectiva de 10 anys del seu treball i va publicar una monografia d’acompanyament titulada “All forms of Attraction”. Acaba de presentar un projecte a l’exposició inaugural del New Museum de Nova York.

Els seus projectes s’impulsen d’un deliberat intent d’observar, escorcollar, endreçar i desendreçar el seu entorn, mantenint com a eix central la relació de l’home amb el seu entorn natural.

Nina Katchadourian presentarà a la Galeria la sèrie “Moss Maps”, fotografies d’uns líquens força comuns a les roques de Finlàndia que semblen reproduir les formes geogràfiques que l’artista identifica a les seves fotografies. Aquestes fotografies acaben constituint un atles accidental, que ens impulsa a reconèixer-los, donar-los nom i categoritzar-los. Algunes d’aquestes formes geogràfiques ens resultaran força conegudes, d’altres menys, de manera que la avaluació de l’exactitud de les formes geogràfiques acaba constituint una espècie de test geogràfic.

 

 

The Continuum of Cute és un treball format per 100 imatges d’animals preses directament d’internet i ordenades de dreta a esquerra atenent al criteri de menys “cute” a més “cute”. “Cute” és un terme típicament americà que podríem traduir pel terme col·loquial “mono” en català. The Continuum of Cute investiga sobre la nostra percepció individual i col·lectiva del terme “cute” i, a la vegada, ens ofereix la oportunitat de comparar les qualitats antropomòrfiques fermament arrelades a la nostra percepció del món.

El tercer projecte que podrem veure a l’exposició és “Head of Spain”, un mapa de carreteres d’Espanya meticulosament disseccionat, del que sols n’ha quedat una delicada xarxa de carreteres. Inspirant-se en la descripció del geògraf grec Estrabó, que assimilava la forma d’Hispània a la d’una pell de brau, aquest mapa disseccionat reprodueix la forma d’un cap de brau.